Bullar
Min farmor bakade världens bästa bullar. Hennes bullar smakade inte som några andra bullar jag smakat. Tyvärr han jag aldrig fråga henne om receptet. För en liten tid sedan pratade jag med min mamma om farmors goda bullar när hon säger "jag tror hon bakade kalljästa bullar".
Så igår tog jag fram bunke och slev, googlade fram ett recept på kalljästa lyxbullar och satte igång och baka. Vilken lycka! Jag vet nu hur hon gjorde! Dock blev inte smaken riktigt som med farmors bullar, men den kan jag nog få till på egen hand. Så nu kommer jag föra farmors bullar vidare till nästa generation att smaka, hennes barnbarnsbarn. De kommer bli min nya specialitet!
    
 
 
Kalljästa bullar, 25-30 stycken
Deg:
150 gram smör
6 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk strösocker
1 dl kall mjölk
50 gram färskjäst
 
Nyp ihop smör och vetemjöl  i en bunke, utan att knåda. Rör ihop ägg och socker i en annan bunke. Lös upp jästen och mjölken i en tredje bunke. Blanda ihop allt och forma till en deg. Knåda inte mer än att ingredienserna är ihopblandade, annars blir degen seg. Låt degen jäsa under tiden som du gör fyllningen.
 
Fyllning:
100 gram smör
100 gram florsocker
1 msk vaniljsocker
 
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en fyllning.
Kavla ut degen och bred ut fyllningen. Rulla ihop degen och skär lagomstora bullar. Lägg bullarna i formar på en ugnsplåt. Låt bullarna jäsa ca 20-30min. Pensla och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200-225 grader i cirka 15 minuter.
Sommarhetta
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i högsommaren. Sensommar, tidig höst är min favorittid. Det blir lite svalare, men jag kan fortfarande sitta ute med min kopp kaffe och njuta. Såhär års känner jag mig mest svettig, ofräsch och oinspirerad. Jag verkar inte få någonting gjort. Dock har jag lyckats rensa lite bland mina bilder och till och med redigerat några. Bildbehandlingsprogrammet har tyvärr troligen drabbats av överhettning i denna värme och klarar bara av att redigera cirka 5 bilder innan det tycker det blir för jobbigt och ber mig stänga ner. Men här är en liiiten sammanfattning av veckan på Mallorca!
 
 
 
 
 
 
 
Har råd med alla sina saker
 
 
    
 
Ja inte gör vi det lätt för oss själva. Denna strävan efter att ha. Inte ligger lyckan där.