Skitsnack
Jag önskar att jag hade orken att sätta mig ner och skriva här betydligt oftare. Behovet finns. Dock är det många klago-tankar som passerar mitt huvud just nu. Gick in i vecka 38 igår och vi närmar oss 5kg bebis. Har dragit på mig ordentligt med vätska sista veckan och både händer och knän har börjat värka. Sömnen är katastrof och jag irriterar mig på att folk påstår att det är ett sätt att förbereda sig för vad som komma skall. Inte fasen mådde jag så här dåligt på nätterna när jag ammade! Skitsnack!
Men förvärkarna har börjat dyka upp i större och större utsträckning och det känns faktiskt bra. Men dottern hade jag i princip aldrig några. Med tanke på att det med största sannolikhet blir snitt denna gång är det ändå "skönt" att känna hur kroppen reagerar och jobbar. Jag är i ärlighetens namn ledsen för att inte kunna genomgå en förlossning denna gång, så förvärkar tar jag gärna.
Sambon jobbar sitt sista pass ikväll och sen är det 2månaders ledighet för honom som gäller. Känns lite galet att det faktiskt snart är över och att nästa kapitel börjar. Framför allt känns det overkligt att vi snart ska få se vad som gömmer sig där inne.
 
 


Belöning
Vet ni vad?! Idag är 1e April. Innan denna månad är slut är vår familj med största sannolikhet komplett, med två skruttungar till. Känns skönt att se slutet. Inatt höll tårarna på att komma när dottern tassade in i vårt sovrum och skulle upp i vår säng. Hon gör det i stort sett varje natt. Efter att ha vridit och vänt på mig i vad som kändes som en evighet var jag ganska så säker på att klockan började närma sig morgon. Så när jag slog ett öga på mobilen och den visade 00.38 höll jag på att brista. Nej, jag är färdig med att vara gravid. Nu bryr jag mig inte riktigt om hur det sker, utan jag vill bara ha min belöning. Eller ja, det är nästan sant. Mer och mer sant för varje dygn som går. Jag hoppas fortfarande på att de vänder sig och jag får uppleva en förlossning till, men tiden börjar rinna iväg och det börjar bli trångt.
Jag är i alla fall glad för att vi går mot ljusare tiden. Lite blommor på bordet och fräknar i pannan har det faktiskt blivit.