Samvetet
Min sambo jobbar ju som han gör. Det har man vant sig vid. Men att han är borta varannan helg, kvällar och nätter just nu är riktigt tungt. Sen när han väl är ledig är det ju självklart att han ska få komma iväg för att träffa folk och träna. Det måste han för att må bra.
Som jag skrivit förut har jag glömt bort mig själv i allt detta med tvillingar, dottern, foglossning och sjukskrivning. Men när gårdagseftermiddagen slutade i att jag stod i duschen och bölade insåg jag att det inte fungerar.
Lilltjejen har inte varit på dagis många timmar den senaste månaden. Även om sambon varit hemma så är jag inte den som stänger in mig i sovrummet för att vila. Vi har även försökt att hålla samma schema på dagis som tidigare. Det där jäkla samvetet som säger att man ska göra det så smidigt och bra för alla runt omkring en ni vet.
Igår tog dock sambon beslutet att lägga till några timmar på dagis för nästkommande period. Hon har rätt till 32timmar i veckan och det har vi nog aldrig kommit upp i och det gör vi faktiskt inte nu heller. Men att det ska vara ett så svårt beslut att ta. Envisheten tar över förnuftet.
Idag tog jag vägen förbi konditorit på väg hem från förskolan. Två chokladsemlor fick det bli. Första gången vi smakat och inte illa alls. Sambon fick nämligen ändrat schema i sista stund så vi fick en förmiddag ensamma hemma.
    
Magonfång
I lördags gick vi in i vecka 25. I fredags var jag på kontroll hos barnmorskan och vi konstaterade att jag nu är lika rund om magen som jag var i vecka 30 men dottern.
Fram till halvtid tycker jag att magomfånget hållit sig på ungefär samma nivå som sist. Uppenbarligen har det tagits igen lite.
Tycker i allmänhet att denna graviditet går lite för fort. Jag är inte riktigt med på vad som faktiskt sker rent mentalt. Har jag inte legat på soffan och spytt, så har det varit jul eller fokus på att börja arbeta. Det blir väl lätt så när man har barn sedan tidigare också, att man inte kan gå in i den lilla bubbla och bara njuta. Jag tror att det kommer göra mig gott att vara hemma nu. För någon stans i allt det här har jag gått ifrån mina egna behov. Kroppen och önskan att inte andra ska påverkas allt för mycket har styrt.
Tösen är iväg till dagis och jag har ett par timmar för vila. Ett långt varmt bad och en muggcake skulle sitta fint och är precis vad jag tänker ägna närmsta timmen åt.


 
 

 
 
 
 
 
Trevligheter
Eftersom jag har mått ganska så dåligt sedan i mitten av september har den sociala delen av livet varit minimal. Inte ens sambon och jag har hittat på särskilt mycket annat än att ligga i soffan och titta på film. Så nu när jag fått tillbaka aptiten och när erbjudande om barnvakt dök upp igår passade vi på att ge oss ut på kvällen. Himla trevligt måste jag säga. Mat och bio och man får tillbaka lite energi.
Det blir ju till att passa på nu. Behöver ladda upp batterierna lite innan April. Vilket bättre sätt finns än att komma ut och ha trevligt? Så vänner, så länge jag inte behöver röra på mig en allt för lång sträcka står jag till förfogande för trevligheter.