Mammas Köttbullar
Har aldrig lagat köttbullar förut, men igår gjorde jag ett försök. Satan i gatan! Lillfröken är ju inte den som ratar mat nått nämnvärt, men till och med jag själv blev lite imponerad över hur gott det faktiskt blev. Hemligheten var tydligen att skippa ströbröd och addera senap och persilja. Det blev grejer det.
I övrigt skyndar tiden iväg. Idag är det den 25e, vilket betyder lön för många. Här innebär det också att det är 30 dagar kvar innan bebbarna ska vara ute. "Absolut inte längre än v38" säger läkarna.                                                          
Gula fläcken
Suck. Lägenheten skulle verkligen behöva en städomgång. Det blir bara det mest akuta som blir gjort. Plocka in det Molly dragit ut ur köksskåpen, städa upp lego och pussel, plocka upp kläder och skor efter att Molly valt dagens outfit och torka bord, stolar och golv efter maten. Vill väldigt gärna få undan dammtussar, kladdiga fönster, fläckiga skåpsluckor och skitiga golv. Min sambo ser inte smuts. Han städar när det knastrar under fötterna, så att dammsuga är han ganska bra på så här i grustider. Tvätta är även hans grej och det är ju trevligt. Men jag väntar fortfarande på att han ska se den stora gula fläcken på vardagsrumsbordet som blev till när han åt apelsin förra veckan.
Men i alla fall.. Min sambo är bra på mycket annat. Och min vilja finns där! Jag har ju även tiden just nu. Men efter att ha plockat ur diskmaskinen, torkat av halva köket och skurat av Mollys stol blir magen stenhård och värker. Längre än så kommer jag inte. När kroppen väl lugnat sig är det i princip dags att börja om igen. Där av ett stort fett SUCK!

Rosa

Jag är verkligen ingen rosa person. Min dotter däremot har liksom blivit det av bara farten och inte helt frivilligt. Nu är det ju så att vi fått ärva en herrans massa kläder av en viss, väldigt rosa kusin och får väldigt mycket grejer, vilket jag givetvis är oerhört tacksam för. Jag är heller inte särskilt insatt i det här med genus egentligen. Dock har frågan vuxit fram nu på senare tid och framförallt när det kommer till barnkläder. Flickor ska vara söta och snälla och pojkar busiga och coola. Whf!?  Det är inte den stämpeln (bokstavligen) som jag vill sätta på min dotter. Hon är jäkligt cool, gillar dockor och älskar bilar.
Nu mera finns det ju en uppsjö med småbutiker på nätet som säljer relativt neutrala kläder och som inte delas in i pojk- och flickkläder, vilket är toppen! Varför ska man egentligen behöva särskilja pojk- och flickkläder undrar jag? Det är en sak när man faktiskt måste anpassa kläderna något efter kroppsform, men innan dess? Tyvärr upplever jag att dessa kläder är lite för dyra för vår barnklädsbuddget. Framförallt med tanke på hur kläderna brukar se ut efter en dags användning.

Jag köper faktiskt de flesta kläderna till vår dotter på pojkavdelningen då jag upplever att de kläderna är mer neutrala. Tycker det är oerhört tråkigt att utbudet på de större kedjorna är så stämplat. Vi delas verkligen in i fack så fort vi entrar denna värld. Jag menar inte att vi ska propsa på flickor bilar och tröjor med monster på, men vi borde kanske inte propsa på dem prinsessor och blommiga toppar heller?

Är det så här vi ser på små pojkar och flickor så är det självklart att det påverkar vår attityd gentemot dem och till slut även deras beteende.  Tyvärr är det väl så att mycket sker av bara farten och helt utan eftertanke.

Tröjorna nedan är från Zara och i sig ganska neutrala..men budskapet? Pojkavdelning vs flickavdelning.