Mycket strategiskt
Jag gillar inte gnällinlägg, men nu är det som det är. Jag börjar tro att jag fått tvillingar för mina synder. Just nu är det inte mycket som duger, varken på dagen eller natten. Och finessen med tvillingar är att de antingen triggar varandra eller så avlöser de varandra. Dessutom väljer de mycket strategiskt att den natten pappa jobbar vara alldeles extra svåra. Mellan 23-01 sov de sött, sen var det mest gnäll och skrik från antingen en i taget eller båda. Vid 05.15 somnade vi till slut om. Klockan 06.00 kommer Mollan in och väcker oss. Dessutom ringer Fredrik mitt i morgonkaoset och ber mig föra över pengar till hans kort då han står i kassan på Citygross och inte har teckning. Kan ju meddela att jag slog in bankid-koden fel alldeles för många gånger och sen blev det ingenting med det.

Molly frågade om jag hade ont i ögonen när jag stod i köket och snörvlade. Nej, mamma är lite trött och ledsen och behöver en kram. Det är skönt att hon får mig att le.
Med Molly har jag väldigt starka minnen från tiden jag var mammaledig. Jag tror ärligt talat inte jag kommer komma ihåg så mycket alls av tvillingarnas första 6månader. Det är ingen idé att sticka under stolen att det har varit fruktansvärt tufft. Det känns tråkigt att jag inte har kunnat njuta i så stor utsträckning, men det känns heller inte så konstigt att det varit så. Jag tror ju ändå att det är värt det, det är det jag lever på.

 
 
 
#1 - Anonym

Jag tror att det kommer vara värt det. Du kommer att orka, för du har inget val. Du gör så gott du kan och det är bra nog. Och du får gnälla. Ett delat bekymmer är ett halvt bekymmer sägs det iallafall.
Jag hejar på dig.
Jag vill rekommendera dig att läsa bloggen erikakanberika. Hon har också tvillingar och skriver ärligt om allt bra men också det som är svårt och jobbigt ibland. Kram på dig! //Vicky

#2 - Anonym

Åh vad jag känner med dig. Mina twins blir 7 mån 1 november. De första 4 månaderna var tortyr. Jag minns inte heller ordentligt. Jag vill VERKLIGEN rekommendera att anlita sömnkonsulent. Babysleepsite verkar bra. Vi använde The routine mama. Oavsett så kan de hjälpa er att få både tvillingarna och 2-åringen att sova bättre. Det är så lätt att tro att barn alltid sover dåligt. Det finns hjälp och det kommer få dig att orka med på ett helt annat vis. Stor kram från Anna Taube